Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги, какво значи тази грешка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
    И аз съм я палил без филтър. То нередно е до толкова, колкото влизат буклуци. Иначе все тая. Промяна в работата на мотора няма. Е, влиза повечко въздух и съответно ЕКУ-то корегира сместа. Ама това, с дупката на маркуча и оборотите, трябва да е преди дебитомера.
    Ще го проверя като имам време.
    След ебитомера бе хора,ако се замисли откъде влиза въздуха и накъде отива,ще се сетиш че е след дебитомера,ако там имаш дупка-имаш проблем.Иначе другото го каза Ники,не всичко е програмка и кабел
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      След ебитомера бе хора,ако се замисли откъде влиза въздуха и накъде отива,ще се сетиш че е след дебитомера,ако там имаш дупка-имаш проблем.Иначе другото го каза Ники,не всичко е програмка и кабел
      Да де, това имам на предвид. Ако има проблем, той ще е в посока дебитомер -> дросел. А не обратно.
      Иначе програмка и кабел си е добре да го имаш за елементарните неща, щото една диагностика е на парите на един кабел в крайна сметка!
      Пък те майсторите щото не се учат на наще коли иначе... тука в Шумен предпочитам аз да си счупя колата, отколкото друг и на всичко отгоре да му дам пари за това...
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Да де, това имам на предвид. Ако има проблем, той ще е в посока дебитомер -> дросел. А не обратно.
        Иначе програмка и кабел си е добре да го имаш за елементарните неща, щото една диагностика е на парите на един кабел в крайна сметка!
        Пък те майсторите щото не се учат на наще коли иначе... тука в Шумен предпочитам аз да си счупя колата, отколкото друг и на всичко отгоре да му дам пари за това...
        ОК успех Само ще ти кажа да се насочиш към дебитомера/по твоя проблем/
        Last edited by Mury; d.m.y г., 17:54.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Чудя ви се с тоя пин15, дето всички го режете, според вас, като са били нови тея коли, дали са клатили обороти?
          проблема не се решава с тоя пин15....
          Като си голям пич, кажи как се решава проблема тогава? Щото до колкото виждам никой не го е решил все още. А някак си не ми се кара с клатещи обороти и да чакам всеки момент да изгасне (че и бела може да ти отвори така, щото нямаш серво вече и т.н.)

За това се реже тоя пин 15. Пък ти дали си резнал твоя или не, си е въпрос на личен избор. И клатенето на оборотите на място няма никаква връзка с пин 15 и другия проблем, дето клати в движение.

Ай бакълъм.... питах за грешката какво значи!!!
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

ОК успех Само ще ти кажа да се насочиш към дебитомера/по твоя проблем/
            Мерси колега... след нова година ще я огледам.
            И аз имам съмнения за него. Или за сцепен маркуч.
            Взех я преди няма и 2 месеца, а като се развали времето стана кофти за ремонти, дори и за леки такива, щото всичко се извършва пред блока
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Като си голям пич, кажи как се решава проблема тогава? Щото до колкото виждам никой не го е решил все още. А някак си не ми се кара с клатещи обороти и да чакам всеки момент да изгасне (че и бела може да ти отвори така, щото нямаш серво вече и т.н.)

За това се реже тоя пин 15. Пък ти дали си резнал твоя или не, си е въпрос на личен избор. И клатенето на оборотите на място няма никаква връзка с пин 15 и другия проблем, дето клати в движение.

Батка, аз ако бях пич и знаех как се решава тоя проблем, отдавна щях да притежавам десетки левове от такива като тебе...сеш' се?...

Това, което знам е, че проблеми не се решават, като режеш това и онова....
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

До колкото виждаш никои не го е решил, това обаче не значи че някой който не го виждаш не го е решил нали? Айде сега успех със решаването му
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колеги, реших да не пускам друга тема тъй като грешката която ми показва е същата. Не съм много навътре с диагностиките , но ми се струва ,че това което се вижда на снимките не е нормалко. Показанията са свалени при показания на стрелката на 70 градуса
                  Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщение
                    Колеги, реших да не пускам друга тема тъй като грешката която ми показва е същата. Не съм много навътре с диагностиките , но ми се струва ,че това което се вижда на снимките не е нормалко. Показанията са свалени при показания на стрелката на 70 градуса
                    Ако мислиш, че се вижда нещо ...
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Aз доколкото виждам имаш проблем с температурните датчичци,за антифриза на термостата,и за въздуха вграден в дебитомера.Другия вариант е ФЕС-а да лъже,той има такива навици.Огледай хубаво буксите на двата датчика,но е хубаво да се погледне колата в севриз,може да има проблем по инсталацията.

П.С.М/у другото заради грешни показания от тези датчици,може да записва тази грешка,но интересното е защо няма грешки за самите тях.............

Comment

Колега, не вярвам да е грешка от програмата, еднакви показания дава и при ФиатЕкуСкан и Алфадиаг. Имате ли някаква идея при повишаване температурата на антифриза съпротивлението на датчика как трябва да се променя, към по-голяма или по-малко. Гледах, че при 20 градуса трябва да е между 2,3 и 2,6к ома

Comment

Колега, не вярвам да е грешка от програмата, еднакви показания дава и при ФиатЕкуСкан и Алфадиаг. Имате ли някаква идея при повишаване температурата на антифриза съпротивлението на датчика как трябва да се променя, към по-голяма или по-малко. Гледах, че при 20 градуса трябва да е между 2,3 и 2,6к ома
                          Мисля, че се намаляваше тук. Нека някой да потвърди все пак. Защото като е изключен датчика, ЕКУ-то показва -40гр. а това е безкрайно голямо съпротивление

---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

Aз доколкото виждам имаш проблем с температурните датчичци,за антифриза на термостата,и за въздуха вграден в дебитомера.Другия вариант е ФЕС-а да лъже,той има такива навици.Огледай хубаво буксите на двата датчика,но е хубаво да се погледне колата в севриз,може да има проблем по инсталацията.

П.С.М/у другото заради грешни показания от тези датчици,може да записва тази грешка,но интересното е защо няма грешки за самите тях.............
                          Виж тази тема
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=66784&page=5
                          Тук явно е имал проблем с датчика за температура на термостата, но не каза да му е светнал чека за грешка.
                          Last edited by NightRider; d.m.y г., 22:53. Основание: Уточнение
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Кой датчик да гледам, този на термостата или този на блока? При откачена букса показва ли грешка.

Comment

Кой датчик да гледам, този на термостата или този на блока? При откачена букса показва ли грешка.
                              На термостата. С три жици ли е той?
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                                На термостата. С три жици ли е той?
                                Щом има датчик на главата,значи е с 2 кабела.

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                                Мисля, че се намаляваше тук. Нека някой да потвърди все пак. Защото като е изключен датчика, ЕКУ-то показва -40гр. а това е безкрайно голямо съпротивление

---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

Виж тази тема
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=66784&page=5
                                Тук явно е имал проблем с датчика за температура на термостата, но не каза да му е светнал чека за грешка.
                                Цецо,когато е заминал термостата,записва грешка но много рядко,и то предимно на дълъг път.Тук нещата са други,датчика показва - 33 ГР.,което значи че има проблем колата с датчик,инсталация,ЕКУ,няма нищо общо с термостата

---------- Post added at 09:18 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

На термостата,той е за ЕКУ-то,иначе при откачена букса записва грешка и пуска перките/авариино/.

Comment

Working...
                                X